Belépés
Mimóza tojássaláta
... kefir,
1 citrom leve,
só,
fehér bors,
tálaláshoz salátalevelek.

A hámozott almát reszeljük le durva reszelőn, locsoljuk meg citromlével.
Adjuk hozzá a lereszelt (szintén durva reszelőn) sajtot, a majonézt, A tejfölt, és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. A hagymát karikázzuk fel, locsoljuk meg a maradék citromlével. 4 tojást karikázzun...
Sajtos, tejszínes pulykamell t
... borssal, sóval,vegetáva, és az összenyomott fokhagymával. Összekeverem, és párologtatom amíg a hús puha nem lesz.
...
Sajtos hagymaleves
... leveskockát belemorzsoljuk.
2. Amint fölfo...
Diós-brokkolis spagetti
Hozzávalók:

1 szelet barna kenyér, 10 dkg dió, 20 dkg spagetti, 20 dkg brokkoli (rózsáira szedve), 3 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom lereszelt héja és leve, só, darált bors.

Elkészítése:

Tépkedjük kis darabokra a kenyeret, tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe, adjuk hozzá a diót majd aprítsuk össze. Egy fazékban forraljunk fel sós v...
Sajtos-diós csirkegöngyöleg
... Óvatosan válasszuk le a húst a csontról, és vágjuk négy szép szeletre. Verjük ki, dörzsöljük be sóval, borssal, fokhagymakrémmel, és hagyjuk állni 3 órán át.
2. A nagylyukú reszelőn lereszelt sajtot, a durvára tört diót (legegyszerűbb nejlonzacskóban húsklopfolóval megtörni) és az apróra vágott zöldpetrezselymet keverjük öszsze a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, és göngyöljük a ...
Rukkolakrémleves
... parmezán, nagy marék rukkola, fél dl tejszín, só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

Olívaolajon megpirítjuk az apróra szeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, átforgatjuk, majd felöntjük a levessel. Néhány percig főzzük, beleszórjuk a sajtot és a rukkolát. Botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval f...
sajtos csiga
... 25 deka margarin, pici só, 30 deka reszelt sajt.

Elkészítés:
A krémhez a margarint mikróban megpuhítjuk, és a sóval kikeverjük, végül hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot. A tésztához valókat összegyúrjuk, szükség esetén pici tejet adhatunk hozzá. 4 cipóra osztjuk. Egyszerre egyet közepes méretű téglalappá, vékonyra kinyújtunk, és szintén vékonyan, rá...
Fincsi...
Mogyorós sajtgolyó

Hozzávalók:
10 dkg márványsajt
10 dkg juhtúró
3 evőkanálnyi sör
darált mogyoró
őrölt fehérbors


A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) for...
Macaroni Cheese
... fehéredésig keverjük benne. Felöntjük a tejjel, kevergetve felforraljuk, és pár percig még kevergetve főzzük. Nem kell túl sűrűnek lennie. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a mustárt, és a lereszelt sajt kétharmadát. Összekeverjük a tésztával, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Nem kell megpirulnia. Ha kivettük a sütőből, rászórjuk a maradék sajtot. A skótok pirospaprikát szó...
Rokfortos sajttekercs
... forralunk, amikor forr, takarékra állítjuk a tűzhelyet, belerakjuk a félkemény sajtot egészben, lefedjük az edényt, és negyed óráig puhulni hagyjuk. A puha vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a lereszelt vagy összemorzsolt rokfortot, és jól kikeverjük. A megpuhult sajtot lapátkanállal márványlapra tesszük, nyújtófával kinyújtjuk és megkenjük a rokfortkrémmel, majd durvára vágott di...
Vacsoracsata-Előétel
... vajbab

Hozzávalók:

5 fej hagyma
egy kevés teavaj a hagyma alá
1 kg mirelit vajbab
garam masala vagy curry (arab boltokban kapható fűszerek)
30-40 dkg nagylyukú reszelőn lereszelt füstölt sajt
3/4 liter sűrű típusú főzőtejszín

kis kanál cukor
fűszer
chili

Elkészítési mód:

A hagymá...
A köménymag
A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromájú fűszer...
Lapcsánka
... feltét fözelék mellé vagy önálló vacsora, és persze borkorcsolyának is kiváló.

A krumplilepények számos változata ismert: az aludttej helyett például gyakran tojást tesznek a lereszelt krumplimasszába (négy-öt krumplihoz egyet). A hagyma mellé gyakran zúzott fokhagymát is kevernek, ízesítésként pedig többféle fűszerkeverék is szóba jöhet.
Serpenyő helyett tepsiben ...
Sajtos rakott tészta recept
... csak mégis legyen rajta.Ezután kifőzőm a másik csomag tésztát,azt ráteszem az eddig elkészített szalonnás tésztára,majd erre ráöntöm a maradék öntetet.Így 20 percig sütöm,majd rászóróm a lereszelt trapista sajtot és 15 percig sütöm míg meg nem pirul a sajt a tetején!!!

Öntet:
2 kanál rétesliszthez annyi tejet öntök hogy folyós legyen.Ehhez 2 tejfölt rakunk és hozzá...
Gombafejek sajtos morzsában tú
... az áttört túrót simára keverjük két tojással, finomra vágott kapor felével és egy kevés sóval. Két-két gombafejet összeragasztunk ezzel a töltelékkel, a zsemlemorzsába belekeverjük a lereszelt trappista sajtot. Majd hagyományos módon (de sajtos morzsába mártva) bepanírozzuk, bő, forró olajban szép pirosra sütjük. A tejfelből a kapor másik felével, ízesített majonézzel és a gyömbér...
Palacsintás világ
...
• 5 dkg mazsola
• 10 dkg dió
• 1 nagyobb alma
• porcukor
• 1 evőkanál szilvórium
• zsemlemorzsa
• 1 narancs lereszelt héja
• édes tésztából sütött palacsinta
• vaníliás porcukor
• kevés málnaszörp
ELKÉSZÍTÉSE:
25 dkg kimagozott aszalt szilvát 5 dkg mazs...
Ha fogyni akarsz...
... dkg lilahagyma,

1 teáskanál olaj,

5 dkg félbarna kenyér

ízlés szerint, só, őrölt kömény, őrölt bors


Elkészítés:

A finomra lereszelt káposztát, lilahagymát forró olajon enyhén pirítsd át 1-2 evőkanál vizet aláöntve, majd fedd le és kb. 5 percig párold. Ezután fűszerezd ízlés szerint sóval, őrölt köménnyel és őrölt borssa...
Krumplis pizza
... kakukkfű.

Elkészítése:

Reszeljük le a megtisztított burgonyát káposztareszelőn. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi olívaolajat, majd tegyük bele a lereszelt burgonyát, kanál segítségével egyengessük el. Közepes lángon süssük legalább öt percig, majd egy nagy lapátkanál segítségével fordítsuk meg, és süssük további öt percet. Vegyük le a tűz...
Kati Szakácskönyvéből:)
... só,mustár

Margarinnal kikent tepsibe fektetjül a csikkecombokat, amiknek az alsó felét besóztuk. Forró sütőben 15 percig sütjük. Közben a kechup-ot elkeverjük a narancs levével és lereszelt sárga héjával, egy kiskanál mustárral, a lereszelt hagymával és egy csipetnyi sóval. Mindezt öszefőzzük, a csirkecombokra kenjük és megsütjük. Párolt rizs illik hozzá, de krumplipüré...
Pikáns patiszon
... a morzsában. Az olajat serpenyőben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hűtőbe teszem, s hagyom összállni.

Az idő lejártával jöhet a tálalás. Fagylalkehelybe öntöm a mártást, és...
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Macaroni Cheese, Kati Szakácskönyvéből, hámozott almát, hagymát karikázzuk, maradék citromlével, összenyomott fokhagymával, konyhai gyorsvágó, diót majd, fazékban forraljunk, nagylyukú reszelőn, durvára tört, apróra vágott, apróra szeletelt, lereszelt cukkinit, margarint mikróban, sóval kikeverjük, apró lyukú, tésztához valókat, lereszelt sajtot, lereszelt sajt, maradék sajtot, skótok pirospaprikát, félkemény sajtot, puha vajat, lereszelt vagy, megpuhult sajtot, kevés teavaj, első évszázadban, köménymag mint, középkori konyhában, kellemes aromájú, krumplilepények számos, aludttej helyett, lereszelt krumplimasszába, hagyma mellé, másik csomag, eddig elkészített, maradék öntetet, lereszelt trapista, áttört túrót, kevés sóval, zsemlemorzsába belekeverjük, lereszelt trappista, kapor másik, finomra lereszelt, megtisztított burgonyát, nagy serpenyőben, evőkanálnyi olívaolajat, lereszelt burgonyát, nagy lapátkanál, alsó felét, kechup-ot elkeverjük, narancs levével, kiskanál mustárral, lereszelt hagymával,
© 2013 TVN.HU Kft.